Resultaten tot nu toe:
Onderzoeksgroep Pro Facto werkt aan een evaluatie van de huidige regelgeving omtrent late zwangerschapsafbreking en levensbeëindiging bij pasgeborenen. Ik ben betrokken geraakt bij deze evaluatie en heb mijn verhaal gedaan bij de onderzoeksgroep van Pro Facto. Daarnaast heb ik ook andere ouders doorgestuurd, zodat er zoveel mogelijk ervaringen konden worden verzameld.
Maart 2022 is het onderzoeksrapport gepubliceerd. Deze vind je hier.
De Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft naar aanleiding van het onderzoek van de Volkskrant, de minister aangedrongen om dit artikel mee te nemen in de evaluatie LZA/LP. Op deze manier wordt er ook vanuit de Kamer druk gezet, om de discrepantie tussen de regeling op papier en de uitvoering in de praktijk helder te krijgen en te onderzoeken in de evaluatie.
Maart 2022 is het onderzoeksrapport gepubliceerd. Deze vind je hier.
9 september 2021 heeft Tweede Kamer lid Ockje Tellegen (VVD) Kamervragen gesteld aan de minister van VWS, naar aanleiding van het Volkskrant artikel van 5 juni. Klik hier om de Kamervragen te bekijken.
Goede transparante informatie ontbreekt momenteel voor ouders. De inspanningen van de Wet van L.E.F. hebben tot nu toe als resultaat dat o.a. grote landelijke organisaties zoals Steunpunt Nova en Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte informatie hebben toegevoegd over Late Zwangerschapsafbreking.
Voor beide heb ik een bijdrage geschreven, welke hier terug te vinden zijn:
Brochure Stille Levens
Steunpunt Nova
Door actief journalisten te benaderen is ons verhaal en mijn missie in verschillende publicaties in de media verschenen.
O.a. de Volkskrant heeft een uitgebreid en genuanceerd onderzoek verricht. Je kunt hier alle publicaties terugvinden.